X

اخبار تکنولوژی و فناوری

اخبار تکنولوژی و فناوری

تاریخچه مایکروسافت

  • 26 فروردین 1395
  • 10:56
  • 0 دیدگاه
  • 1479 بازدید
  • Article Rating
تاریخچه مایکروسافت

به گزارش دنیای فناوری اطلاعات ؛ بیل گیتس به همراه دوست دوران کودکی اش پائول آلن ار برنامه نویسان حرفه ای بودند که در دهه ی ۷۰ میلادی برای کامپیوتر ها برنامه نویسی می کردند . آنها در سال ۱۹۷۵ تصمیم گرفتند تا یک کسب و کار برای خودشان ایجاد کنند . بنابر این آنها برای سیستم های تله میتری  (MITS) که با نام آتاری ۸۸۰۰ از شرکت میکرو وارد بازار شده بود Basic ساختند و همین باعث شد تا آنها در این شرکت استخدام شوند . در آن زمان بیل گیتس به عنوان مترجم شرکت و پائول آلن به عنوان شبیه ساز در این شرکت مشغول به کار شدند . آنها طبق قراردادی که با این شرکت داشتند Basic آتاری را ساختند و شرکت هم پس از آن دستگاه آتاری Basic را تولید کرد و برای عرضه روانه ی بازار فروش کرد .

تاریخچه ی مایکروسافت

شاید شما هم مثل هر شخص دیگری مشتاق باشید تا تاریخچه شرکت مایکروسافت را بدانید. در این مطلب قصد داریم تا حدودی تاریخچه ی این کمپانی مشهور را بررسی کنیم.

                                   تاریخچه شرکت ماکروسافت

 به گزارش دنیای فناوری اطلاعات ؛ بیل گیتس به همراه دوست دوران کودکی اش پائول آلن از برنامه نویسان حرفه ای بودند که در دهه ی ۷۰ میلادی برای کامپیوتر ها برنامه نویسی می کردند. آنها در سال ۱۹۷۵ تصمیم گرفتند تا یک کسب و کار برای خودشان ایجاد کنند. بنابر این آنها برای سیستم های تله متری  (MITS:Micro Instrumentation and Telemetry Systems) که با نام آتاری ۸۸۰۰ از شرکت میکرو وارد بازار شده بود Basic ساختند و همین باعث شد تا آنها در این شرکت استخدام شوند. در آن زمان بیل گیتس به عنوان مترجم شرکت و پائول آلن به عنوان شبیه ساز در این شرکت مشغول به کار شدند. آنها طبق قراردادی که با این شرکت داشتند Basic آتاری را ساختند و شرکت هم پس از آن دستگاه آتاری Basic را تولید کرد و برای عرضه روانه ی بازار فروش کرد .

 

                              سیستم های تله میتری (MITS) که با نام آتاری ۸۸۰۰ از شرکت میکرو وارد بازار شده

 

سرانجام بعد از تلاش های خستگی ناپذیر آنها در تاریخ ۴ آوریل سال ۱۹۷۵ شرکت مایکروسافت با مدیر عاملی بیل گیتس تاسیس شد. آنها بعد از گذشت ۲ سال با مکاتباتی که با ژاپن کردند و توافقاتی که حاصل شد اولین دفتر بین المللی خود را در ژاپن تاسیس کردند و بعد از گذشت مدت ۲ سال هم از این موضوع، یعنی در سال ۱۹۷۹ به دفتر جدید خود در واشینگتن آمریکا نقل مکان کردند.

اولین سیستم عاملی که این شرکت راهی بازار کرد سیستم عامل زنیکس است که در سال ۱۹۸۰ منتشر شد و همین باعث شروع فعالیت انها در زمینه ی سیستم عامل بود. بعد از آن سیستم عامل MS-DOS توسط این شرکت تولید شد.

 

                                   سیستم عامل MS-DOS توسط این شرکت تولید شد

بعد از گذشت مدتی از این موضوع آنها سیستم عامل بعدی خود را در سال ۱۹۸۰ با نام CP/M که مخفف(Control Program for Microcomputers) می باشد تولید کرد که در سال های بعد از آن در کامپیوترهای شخصی استفاده شد. در آن دوره موفقیت این شرکت تا اندازه ای زیاد شد که توانستند با درآمد بالای خود ۲۱۰ شرکت بخرند و همچنین یک بخش جداگانه برای چاپ و نشر خود با نام Microsoft Press تولید کنند. اما سر انجام در همان سال ها پائول آلن پس از مبتلا شدن به بیماری از سمت خود استعفا داد.

این شرکت در سال های ۱۹۹۴ نخستین دانشنامه ی قابل اجرای خود بر روی کامپیوتر با نام Microsoft Encarta را راه انداخت . آنها در سال ۱۹۹۵ با تولید اولین سیستم عامل ویندوز خود با نام ویندوز ۹۵ از یک شرکت تجاری به یک شرکت مشتری مدار تبدیل شدند. محبوبیت ویندوز ۹۵ تا جایی پیش رفت که در ماه سپتامبر همان سال دولت چین از مایکروسافت خواست تا نسخه ی چینی این سیستم عامل را هم تولید کند تا در کشور چین به عنوان سیستم عامل رسمی از آن استفاده کنند.

در اواسط دهه ۹۰ بیل گیتس تصمیم به وارد شدن به عرصه اینترنت گرفت . او در آن سالها MSN را برای رقابت با AOL که یک سرویس آنلاین در آمریکا بود تولید کرد و بعد از آن هم با همکاری هایی که با شرکت های دیگر انجام داد توانست Web TV را در سال ۱۹۹۶ راه اندازی کند.

مایکروسافت  بعد از آن در سال ۱۹۹۷ اینترنت اکسپلولر ۴ را به همراه ویندوز به بازار داد اما دادگستری آمریکا به دلیل تخطی از تفاهم نامه ای که مایکروسافت در سال ۹۴ امضا کرده بود از وی خواست تا دیگر این کار را تکرار نکنند.

بعد از آن در سال ۹۸ ویندوز ۹۸ به بازار آمد و اکسپلورر SP۴/۰ SP۱ و FAT۳۲ به عنوان فایل های سیستم عرضه شدند. در آن سال ها متن باز بودن ویندوز نارضایتی هایی را هم برای آنها به دنبال داشت و آنها معتقد بودند که این موضوع یک تهدید جدی برای آنها به حساب می آید.

در سال ها ی۲۰۰۰ دادگاه آمریکا از مایکروسافت خواست تا اهداف و زمینه ی کاری شرکتش را یا مشخص کند یا به دو قسمت مجزا تقسیم کند اما آنها هر دو هدف تجاری و خانگی را با هم نشانه رفته بودند و بعد از آن قسمتی از این شروط در دادگاه استیناف لغو شدند.

در سال ۲۰۰۱ مایکروسافت ویندوز XP را تولید کرد و بعد از آن هم برای رقابت با سونی و بازی Nintendo با تولید و پخش ایکس باکس پا به عرصه ی بازی های کامپیوتری گذاشت. البته در این زمینه هم سرمایه گذاری های میلیاردی بسیاری انجام داد.

دراین زمینه هم موفقیت این شرکت چشم گیر بود طوری که تا سال ۲۰۰۵ ایکس باکس در آمریکا رتبه ی دوم فروش را بعد از پلی استیشن سونی داشت. اما باز هم با این وجود، با فروش فقط ۲۲ میلیون دستگاه در مقایسه با فروش بیش از ۱۰۰میلیونی سونی آنها ضرر سنگینی در حدود ۴ میلیارد دلار متحمل شدند.

مایکروسافت در طی مدت ۳ سال کار ساخت.NET مقدماتی و سرور ویندوز ۲۰۰۳ را هم به پایان رساند.

در سال ۲۰۰۴ اتحادیه اروپا طی شکایتی که از مایکروسافت کرده بود این شرکت را ملزم به پرداخت جریمه ی ۶۱۳ مییلیون دلاری کرد که بنا به آن مایکروسافت متعهد شد تا توافقات قطعی خودش را با سایر رقبا مشخص کند. علاوه بر آن هم تعهد داد تا نسخه ای از ویندوز تهیه کند که فاقد مدیا پلیر باشد.

در ماه نوامبر سال ۲۰۰۵ و بعد از شکست مالی آنها در زینه ی بازی های کامپیوتری، دومین کنسول بازی آنها با نام ایکس باکس ۳۶۰ به بازار آمد و بعد از تجربیاتی که آنها در این زمینه کسب کرده بودند این بار این کنسول کامل تر و جامع تر نسبت به مدل قبلی آنها بود. این کنسول در ۲ مدل با نام های Premium و System core عرضه شد که مدل اولی دارای دسته ی بی سیم، هارد درایو، ریموت کنترل و هدست  می باشد ولی مدل دوم درست برعکس این مدل و دارای دسته ی سیم دار و بدون لوازم جانبی است. این کنسول تا حد زیادی جبران زیان های مایکروسافت را انجام داد.

هم اکنون این شرکت سهام با ارزشی در بورس دارد طوری که چهار نفر میلیاردر و حدود ۱۲٬۰۰۰ نفر از کارکنان مایکروسافت، میلیونر هستند.

با مطالعه ی این تاریخچه می فهمیم که بیل گیتس هیچ گاه مایوس نشد و همیشه بعد از هربار شکست با کسب تجربه از آن موضوع به پیشرفت های بیشتری در آن زمینه دست پیدا می کرد و تا جایی ادامه پیدا کرد که اکنون به یک شرکت معتبر در زمینه ی کامپیوتر ، نرم افزار ، سیستم عامل و مسائل مربوط به همین زمینه تبدیل شده است.

 


کیارش امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

سامانه سام سیروان

فروش: 43489149 | پشتیبانی: 43489148