بارکد 2 بعدی یا QR چیست ؟!
امروزه بارکد (رمزینه) نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا می کند. از موارد استفاده بارکد میتوان به شابک کتاب، اطلاعات مواد غذایی، مشخصات سخت افزار و .... اشاره کرد.
اما بارکدی که ما امروز قصد تشریح آن را داریم، بارکدی با نام اختصاری QR می باشد.
نام این بارکد (رمزینه) از عبارت انگلیسی "Quick Response" به معنای پاسخ سریع که به سرعت رمز گشایی محتویات آن اشاره دارد، گرفته شده است.
این بارکد دارای دو بعد با ساختار ماتریسی است که نقطه های آن بر اساس الگوی استاندارد "ISO/IEC 18004:2006" ایجاد شده و قادر به ذخیره نشانی وب، شماره تلفن یا داده دیگری می باشد.
کاربرد های این رمزینه چیست ؟
این بارکد (رمزینه) ابتدا توسط یک شرکت ژاپنی به منظور استفاده در تولید تجهیزات صنعتی طراحی شده بود اما امروزه کاربرد اون دچار تحول شده و کاربردهای خود را گسترش داده. دلیل اصلی این اتفاق حجم بالای اطلاعاتی هست که این بارکد (رمزینه) قادر به نگهداری از آنها است. دلیل دیگر این اتفاق در دسترس بودن آن برای عموم است به صورتی که شما می توانید حتی با موبایل خود در صورتی که نرم افزار خواندن بارکد را داشته باشد به راحتی به اطلاعات آن دسترسی پیدا کنید.
برخی از کاربرد های این رمزینه به شرح زیر است :
- ردیابی قطعات
- شناسایی با اثر انگشت برای سایت
- ارائه اطلاعات به گردشگران
- انتقال اطلاعات آسان برای وبسایت ها
- پیگیری درخواست های تجاری و بازرگانی
- مکان یابی صحیح
- اطلاع رسانی های خلاقانه برای تبلیغات
- و کاربردهای دیگر
در مورد استفاده از این کد در گوشی های تلفن های همراه توضیح داده شد اما بحث ما در مورد کامپیوتر است، در ادامه به نحوه ساخت یک بارکد QR اختصاصی توسط کامپیوتر و بعد از آن رمزگشایی بارکد خواهیم پرداخت.
تولید بارکد های اختصاصی توسط نرم افزار ByteScout Barcode Generator
بعد از ورود به نرم افزار از ستون سمت چپ برنامه گزینه "QR Code" رو انتخاب کنید و سپس وارد تب General شوید.
ابتدا برای درج اطلاعات بارکد، در باکس Value داده مورد نظر خود را وارد کرده سپس با استفاده از گزینه Show Caption Value تنظیمات مربوط به نمایش داده رو انجام داده و در باکس Additional Text داده ای که میخواین برای توضیح در مورد رمزینه خود بنویسید وارد کنید و با استفاده از دو چک باکس Above (بالا) و Below (پایین) محل درج داده رو مشخص کنید.
از تصویر زیر کمک بگیرید.

در تب Bars Tuning قادر خواهید بود تنظیمات مربوط به اندازه بارکد را ویرایش کنید.
ازتصویر زیر کمک بگیرید.

در تب Apperance تنظیمات مربوط به ظاهر و رنگ بارکد قابل ویرایش است.
از تصویر زیر کمک بگیرید.

سپس با استفاده از گزینه Save Bar Code ، بارکد اختصاصی خود را ذخیره کنید.
رمزگشایی محتویات رمزینه توسط برنامه BcTester
نرم افزار هایی زیادی برای تولید بارکد دو بعدی وجود دارند اما نرم افزار های کمی قادرند این بارکد ها را با کامپیتور رمز گشایی کنند، یکی از این نرم افزار های نرم افزار Bctester می باشد که به شما اجازه میدهد بارکد ها و فایل های پی دی اف رو رمز گشایی (Decode) کنید.
بعد از اجرای نرم افزار با استفاده از کلید Open بارکد مورد نظر خود را به نرم افزار اضافه کرده سپس بر روی گزینه Barcode Analyses کلیک کنید و کلید Start رو فشار دهید.
از تصویر زیر کمک بگیرید.

بعد از انجام این کار بارکد شما رمزگشایی خواهد شد و شما قادر خواهید بود با کلیک بر روی کلید Settings و گزینه Show As Unicode فایل رمز گشایی شده خود را مشاهده کنید.
شما چه نرم افزارهای رایگانی برای تولید انواع بارکد می شناسید؟